8. 3. 2014 Državljanska vzgoja in etika, Filozofija, Filozofija za otroke, Obvestila, Prispevki

Navodila za uporabo spletne strani Učilnica

Dobrodošli na spletni strani Zofijinih ljubimcev, društva za razvoj humanistike. V tem posnetku vam bomo predstavili podstran »Učilnica« ucilnica.zofijini.net.

Podstran »Učilnica« je namenjena preglednemu in premišljenemu zbiranju gradiv in vaj, ki lahko koristijo tako učiteljem kot učencem pri poučevanju in spoznavanju različnih humanističnih vsebin, s prav posebnim poudarkom na etiki in filozofiji. To je baza različnih didaktičnih vaj.

Podstran »Učilnica« najdete na domeni: ucilnica.zofijini.net.

V zgornjem desnem kotu strani najdete povezave do nekaterih socialnih omrežij, v katerih sodeluje društvo Zofijini ljubimci. Tako se lahko tukaj naročite na »RSS Feed«, ki vas obvešča o novostih na strani. Tukaj najdete bližnjico do »YouTube« kanala, na katerem je tudi nekaj posnetkov iz video produkcije društva Zofijinih. Povezava do »Internet archive« vas popelje v bazo, v kateri hranimo avdio in video materiale. Tukaj sta še povezavi do skupine na »Facebooku« in do računa na »Twitterju«.

Glavni meni ob osrednji, vstopni strani, ki ponuja in izpostavlja nekaj aktualnih vaj, ponuja kratko predstavitev in vabilo k sodelovanju.

»Povezave« vas vodijo do izbranih spletnih strani, ki se ukvarjajo s podobnimi vsebinami.

»Arhivi« vam ponujajo možnost brskanja in iskanja prispevkov po različnih kategorijah (po rubriki, letnici ali avtorju).

Zadnje orodje v meniju je »Iskalnik«, preko katerega lahko iščete vsebine na strani. »Iskalnik« uporabite tako, da vpišete geslo ali besedo, ki vas zanima. »Iskalnik« ne išče po seznamu avtorjev. Za to možnost uporabite »Arhiv avtorjev«.

Levo na robu strani najdete »Rubrike«. Vsaka od rubrik je posvečena enemu od širokega področja poučevanja na osnovnih in srednjih šolah. Na voljo so rubrike za področja »Državljanska vzgoja in etika«, »Filozofija« in »Filozofija za otroke«. Vsaka od rubrik ob seznamu vaj za konkretno področje vsebuje še povezavo do učnega načrta za vsakega od izbranih predmetov.

Vsaka od vaj je predstavljena pregledno v tabeli, v kateri je mogoče razbrati datum objave, rubriko, naslov vaje, avtorja vaje, primernost vaje, kratko vsebino, cilje, ključne pojme, možne medpredmetne povezave in na koncu še povezavo do same vaje, ki je običajno dosegljiva kot PDF dokument, ki vsebuje natančna navodila in povezave za praktično izvedbo vaje.

Pod seznamom »Rubrik« najdete kratek info. o aktualnih objavah na osrednji strani društva Zofijini.

Spletno stan zaključuje strnjen seznam rubrik, podstrani in aktualnih objav. Na koncu strani najdete informacijo o licenci, prijavo za urednike, ki skrbijo za objave na strani in povezavo do podjetja Arhit, ki je pomagalo pri oblikovanju in postavitvi spletne strani.

Glasbena podlaga: Road to Waillea – IUMA: Impressions Jazz Quartet

Vir: https://archive.org/details/iuma-impressions_jazz_quartet