3. 7. 2023 Filozofija za otroke, Obvestila

Današnji izzivi gibanja filozofije z otroki

Vabljeni na predavanje na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, ki bo potekalo v soorganizaciji Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete ter Slovenskega filozofskega društva. Predaval bo prof. dr. Arie Kizel iz Pedagoške fakultete Univerze v Haifi, Izrael, ki je vidnejši raziskovalec s področja filozofije za otroke ter soustanovitelj in predsednik Mediteranskega združenja za filozofijo z otroki.

Predavanje z naslovom Današnji izzivi gibanja filozofije z otroki bo v sredo, 5. 7. 2023, ob 11:00 uri v predavalnici 2.9 (FF UM, Koroška c. 160, Maribor).

Predavanje si bo moč ogledati tudi na zoom povezavi https://upr-si.zoom.us/j/86094850338

Povzetek predavanja:

Prof. Arie Kizel (prodekan Pedagoške fakultete Univerze v Haifi, bivši predsednik Mednarodnega sveta za filozofsko raziskovanje otrok) bo na predavanju spregovoril o vlogi, ki bi jo moralo prevzeti filozofsko raziskovanje z otroki, da bi ustvarili alternativo konservativni “pedagogiki strahu” izobraževalnih sistemov. Med izzivi so: omogočanje identitet v skupnosti raziskovanja in spreminjanje vloge moderatorja.

Po predavanju bo sledil še krajši nastop Maje Vačun (UM FF), ki nas bo seznanila s trenutnimi izzivi filozofije za otroke v Sloveniji.

Vabljeni!

Oznake: